Nalazite se ovdje: VIJESTI arrow O NAMA
O NAMA

ImageOsnovna škola Kreativan razvoj počela je raditi 4. listopada 1995. godine kao prva privatna osnovna škola u Zagrebu i sa samo troje učenika prvog razreda. Posljednjih godina škola ima 160 do 200  učenika. Škola ima i svoju ustrojbenu jedinicu predškolskog odgoja i naobrazbe ili jednostavnije svoj vlastiti vrtić. Prije šest godina počela je raditi i Privatna gimnazija Dr. Časl, kao logičan nastavak školovanja učenika koji završe OŠ Kreativan razvoj, iako u gimnaziji ima sve više učenika koji su završili neku drugu osnovnu školu u Zagrebu ili izvan njega, osobito športaša.

 

ImageUčenici se u ovu školu upisuju neovisno o mjestu stanovanja. Upisi se odvijaju u proljeće, prije Uskrsa. Naknadni upisi u školu ovise o slobodnim mjestima. S obzirom na činjenicu da u školi u njenih 14 godina rada nije bilo nasilja i zlostavljanja učenika, bilo verbalnog ili fizičkog, te da nikad nije bilo ovisnika, a cijela je škola i njezino okruženje pod 24-satnom elektronskom i fizičkom zaštitom, taj je sigurnosni aspekt postao vrlo važan čimbenik pri odluci roditelja koji upisuju djecu u našu školu. Učenici u školi obvezno nose školske majice i trenirke te i na taj način štitimo djecu od pogibelji potrošačkog društva.

 

ImageKreativan razvoj je osnovna škola u kojoj se radi s malim skupinama učenika i nastoji osigurati optimalne uvjete za razvoj kreativnosti i otkrivanje nadarenih učenika. Budući da je nastava ustrojena kao cjelodnevna, to se sve nastavne i izvannastavne aktivnosti učenika, uključujući učenje i brojne treninge (stolni tenis, košarka, rukomet, odbojka i plivanje), odvijaju u školi u vremenu od 9:00 do 16:35 sati. Učenici tijekom radnog dana imaju tri obroka u vlastitom restoranu, a u školu ih dovoze roditelji ili organizirani prijevoz. Tijekom tjedna učenici u pravilu ne odnose osobni školski pribor kući, već to prema želji mogu učiniti u vrijeme vikenda. Naravno, ukoliko sudjeluju u svim izbornim i izvannastavnim programima, tada jednostavno ne stignu sve obaviti u školi pa se javlja potreba za dodatnim radom kod kuće.

 

ImageNaši učenici često u okviru nastave putuju svijetom kako bi upoznali druge narode, njihovu kulturu, povijest i običaje. Ta su putovanja sastavni dio njihove naobrazbe i odgoja, ali nisu obvezna. Svake zime odlaze na zajedničko skijanje, a tu im se pridružuje i veliki broj njihovih roditelja.