O NAMA

Osnovna škola Kreativan razvoj počela je raditi 4. listopada 1995. g. kao prva privatna osnovna škola u Zagrebu i s troje učenika prvog razreda. Posljednjih godina škola broji od 160 do 200 učenika. Ona ima i svoju ustrojbenu jedinicu predškolskog odgoja i naobrazbe ili jednostavnije svoj vlastiti vrtić. 2003. g. počela je raditi i Privatna gimnazija Dr. Časl, kao logičan nastavak školovanja učenika koji završe OŠ Kreativan razvoj.

2013. g. škola je otvorila svoj međunarodni odjel u kojem se prati britanski međunarodni kurikulum, a nastava je na engleskom jeziku (British International School of Zagreb). 2018. g. naša BISZ (British International School of Zagreb) je uvrštena u popis 8 najinovativnijih škola u svijetu. 2019. g. dovršena je gradnja internata za učenike, odnosno Boarding School.

Učenici se u ovu školu upisuju neovisno o mjestu stanovanja. Upisi se odvijaju u proljeće, prije Uskrsa. Naknadni upisi u školu ovise o slobodnim mjestima. S obzirom na činjenicu da u školi u njene 24 godine rada nije bilo nasilja i zlostavljanja učenika, bilo verbalnog ili fizičkog, te da nikad nije bilo ovisnika, a cijela je škola i njezino okruženje pod 24-satnom elektronskom i fizičkom zaštitom, taj je sigurnosni aspekt postao vrlo važan čimbenik pri odluci roditelja koji upisuju djecu u našu školu. Učenici u školi obvezno nose školske majice i trenirke (uniforme) te i na taj način štitimo djecu od pogibelji potrošačkog društva.

U OŠ Kreativan razvoj radi se s malim skupinama učenika. Nastoje se osigurati optimalni uvjeti za razvoj kreativnosti i otkrivanje nadarenih učenika. Budući da je nastava ustrojena kao cjelodnevna, tu su sve nastavne i izvannastavne aktivnosti učenika, uključujući učenje i brojne treninge (stolni tenis, košarka, nogomet i plivanje), odvijaju u školi u vremenu od 9:00 do 16:35 sati. Učenici tijekom radnog dana imaju tri obroka u vlastitom restoranu, a u školu ih dovoze roditelji ili organizirani prijevoz. Tijekom tjedna učenici u pravilu ne odnose osobni školski pribor kući, već to prema želji mogu učiniti u vrijeme vikenda. Naravno, ukoliko sudjeluju u svim izbornim i izvannastavnim programima, tada jednostavno ne stignu sve obaviti u školi pa se javlja potreba za dodatnim radom kod kuće.

Naši učenici često u okviru nastave putuju svijetom kako bi upoznali druge narode, njihovu kulturu, povijest i običaje. Ta su putovanja sastavni dio njihove naobrazbe i odgoja, ali nisu obvezna.